Een nieuwe en natuurlijke manier van opbaren

Deze week heb ik kennis gemaakt met collega-uitvaartbegeleider Ann Kooijman. Zij werkt niet alleen in Nederland, maar deels ook in Spanje en daar heeft zij de Bio Sac 200 ontdekt: een nieuwe en natuurlijke manier van opbaren. Zij is zo enthousiast over de werking ervan dat zij dit product nu ook op de Nederlandse markt heeft geintroduceerd. 

Koelen, balsemen en de Bio Sac 200

In Nederland kennen we twee gangbare methoden om een lichaam na overlijden voor de periode tot aan de uitvaart te conserveren: door het lichaam te koelen of door het lichaam licht te balsemen (thanatopraxie). Daar is dus nu een derde methode bijgekomen: de Bio Sac 200. 

Koolstof en klei

De Bio Sac 200 is in zijn werking geheel anders dan koelen of balsemen. Het zijn namelijk relatief kleine zakjes gevuld met actieve koolstof en klei die op de droge huid van de buik van de overledene - onder de kleding - gelegd worden. De koolstof en de klei nemen de afvalstoffen en gassen uit het lichaam op, waardoor het op een natuurlijke manier geconserveerd wordt. Koelen van het lichaam is niet meer nodig, het lichaam blijft dus op kamertemperatuur, wat prettig is voor nabestaanden. Het is een volledig natuurlijke methode, honderd procent biologisch en ecologisch. De zakjes kunnen zonder problemen mee begraven of gecremeerd worden.

Nieuw in Nederland

De Bio Sac 200 is weliswaar nieuw in Nederland, maar bestaat dus al in Spanje. Daar heeft het zich bewezen als een betrouwbare methode om een lichaam tot de uitvaart te conserveren. Een groeiend aantal uitvaartbegeleiders in ons land heeft inmiddels ervaring met dit product. En ook Stille Kracht heeft vandaag een eerste bestelling geplaatst. 

Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bezoek dan de website: http://kooijmanconserfilenature.com
Cookie instellingen