OVER MIJ

 


Ik ben Evelien de Ruiter, Meander-gecertificeerd uitvaartbegeleider. De opleiding heb ik in 2013 gedaan in Zwolle, bij Meander Uitvaartopleidingen. Sinds 2018 ben ik daar zelf docent en begeleid ik naast mijn werk als uitvaartbegeleider, één dag in de week zeer gemotiveerde studenten tijdens hun reis naar een functie in de uitvaartbranche. Voordat ik zelf de keuze maakte voor deze sector, heb ik meer dan 25 jaar als interim communicatieadviseur gewerkt. In die rol heb ik vele ontmoetingen georganiseerd: van een persbijeenkomst met 10 aanwezigen tot personeelsfeesten voor 16.000 man. Ik heb dus ruime ervaring met projectmanagement en kan bijzondere bijeenkomsten realiseren conform de wensen van de klant, met oog voor detail, binnen de planning en met inachtneming van het beschikbaar budget. 

STILLE KRACHT UITVAARTBEGELEIDING

De naam Stille Kracht is een eerbetoon aan mijn vader. Hij was de stille kracht in ons gezin: een man van weinig woorden en veel daden. En een man van altijd de juiste woorden. Na zijn plotseling sterven in 1998, hebben wij in al ons verdriet het geluk Ina de Paauw als uitvaartbegeleider te treffen. Zij heeft destijds samen met ons een persoonlijk, liefdevol en betekenisvol afscheid gerealiseerd en daarmee een mooie nieuwe herinnering aan mijn vader. Tot op de dag van vandaag put ik daar kracht uit. Zij is dan ook degene die mij geïnspireerd heeft ook voor dit vak te kiezen. En zo is de cirkel weer rond. Uit eigen ervaring weet ik dus hoe belangrijk de klik is met de uitvaartbegeleider. Die persoon zorgt voor rust en ruimte, zodat jij aandacht en energie kunt geven aan de dierbare die je hebt verloren, je eigen verdriet en aan anderen die achterblijven.

LOGO STILLE KRACHT UITVAARTBEGELEIDING

Het beeld in het logo is een triquetra, een driehoekig figuur dat in verschillende religies en culturen een steeds wisselende betekenis heeft en daardoor een mooi voorbeeld is van een vermenging van oude heidense en christelijke symboliek. De afbeelding wordt vaak geassocieerd met de drie-eenheid: Vader, Zoon, Heilige Geest. Maar ook met de eeuwige liefde. Er worden meer betekenissen aan toegeschreven: ‘leven, dood, hergeboorte’, ‘aarde, lucht, water’, ‘geloof, hoop, liefde’, ‘man, vrouw, kind’, ‘verleden, heden, toekomst’. Naar de werkelijk ooit bedoelde betekenis, kunnen we slechts raden. En dat is mooi, want daardoor kunnen we er ieder onze eigen invulling aan geven en kan het een symbool worden dat ons herinnert aan een dierbaar persoon of gebeurtenis. De kleur rood is bewust gekozen: de kleur van liefde, van warmte, van genegenheid.

 

Cookie instellingen