Even een extra familielid

Geconfronteerd met het komend overlijden van mijn man, heb ik contact gezocht met Evelien. Ik kreeg haar naam via onze dochter. Een afspraak gemaakt samen met mijn man om te kijken of de klik er ook bij ons zou zijn. Die klik is zo belangrijk bij een komend overlijden en de periode erna!

Tijdens dat gesprek ging er een wereld aan mogelijkheden voor ons open. Je bent gewend aan een afscheid in een crematorium, maar samen met Evelien ben ik een strandtent gaan bekijken als plek voor de afscheidsbijeenkomst! Wat voelde dat goed, qua sfeer en betrokkenheid van de locatie. Maar helaas, het werd hoogzomer, dus moesten we op zoek naar een andere locatie. Die was ook snel gevonden: Op Hodenpijl in Schipluiden, het kerkje van mijn Opa en Oma.

De betrokkenheid van Evelien is zo enorm, zij voelt als heel eigen. Hoe vervelend de omstandigheden ook zijn, je hebt er even een extra familielid bij. Evelien is er. Rustig, stil, maar net op het juiste moment. Zij heeft mijn tekst uitgesproken op de juiste manier met de juiste intonatie precies zoals ik het bedoeld had. Kortom, zij maakt en zorgt ervoor dat jij het gevoel hebt, het is goed zo.

Bedankt Evelien, voor je betrokkenheid.

Ineke
Cookie instellingen