Snel op mijn gemak

Binnen twee uur na het volkomen onverwachte overlijden van mijn man, namen wij contact op met Evelien. Wij (de familie, de kinderen en ik) waren geschokt en voelden ons ontredderd. Evelien nam de leiding op een manier die heel natuurlijk, warm en prettig overkwam. Ze was onopvallend aanwezig, ging volledig op in de familiekring. Zij stuurde op een heel betrokken manier bij waar nodig, zonder dat het wrikte met onze ideeën. Zo hielden wij met medenemen van haar goede adviezen toch de regie over de te nemen beslissingen.

Afspraken die gemaakt werden, kreeg ik de volgende dag op de mail. Ik heb dat als heel prettig ervaren omdat ik zo in alle rust kon teruglezen waar we het de vorige dag over hadden gehad. Wat mij echter het meeste is bij gebleven, is dat ik mij zo bijzonder snel op mijn gemak heb gevoeld bij Evelien. Zij nam de hele week alle tijd voor ons. Ik durfde alles tegen haar te zeggen zonder dat ik het idee had beoordeeld te worden. Ze heeft ons in onze meest kwetsbare positie gezien, waar ze heel integer mee omging. Hier zal ik altijd met dankbaarheid aan terug denken.

Ook tijdens de ceremonie was zij voor mij een belangrijke steun. Zij stuurde op een haast onzichtbare manier wederom bij waar nodig. Zo hebben wij ons volledig kunnen richten op het afscheid zonder ons druk te hoeven maken over randzaken. Dankzij Evelien kunnen wij terugdenken aan een speciaal bijzonder afscheid van onze Toon.

Ook van familieleden en vrienden die Evelien bij (de voorbereidingen van) de ceremonie hebben meegemaakt, heb ik gehoord dat zij onder de indruk waren van haar werkwijze. Zij zullen zeker in de - hopelijk verre - toekomst een beroep op haar doen.

Familie Rombouts


Wilt u weten wat anderen zeggen over mijn werkwijze? Klik dan hier.
Cookie instellingen