Stap voor stap en met aandacht

Stap voor stap, met aandacht en met oog voor detail. Dat is hoe ik mijn werkwijze altijd omschrijf. Ik vind het een groot compliment dat het in de praktijk door nabestaanden ook zo wordt ervaren. Van een familie die ik eind 2016 begeleidde bij de uitvaart van hun moeder, ontving ik deze lieve woorden.

Onder droevige omstandigheden zijn we via één van ons met jou in contact gekomen. Allereerst hebben we verkennende gesprekken gevoerd, omdat we verwachtten dat onze moeder zou komen te overlijden. Het klikte meteen.

De ontwikkelingen zijn echter zo snel gegaan dat eerder dan verwacht de gesprekken overgingen van verkennend naar constructief. Twee broers en vier zussen hebben met jou rond de tafel gezeten om te vertellen wat de wensen van onze moeder waren. Op sommige emotionele momenten was het met z’n zessen best lastig om op één lijn te komen. Je hebt geluisterd en ons gevolgd en op de momenten dat wij het even niet meer zo goed wisten, heb je ons geïnspireerd of aangevuld. Een mooi voorbeeld hiervan is het idee van het lintenritueel. Dit moment is ons allen zeer dierbaar geworden.

Je hebt ons meegenomen en stapje voor stapje door het proces van afscheid nemen geleid. De uitvaart is zeer mooi geweest en wat heb ook jij daar mooi gesproken over onze moeder (die je niet gekend hebt, maar het leek wel zo). Alles was tot in de puntjes geregeld, zelfs de mooiste foto’s stonden op het juiste moment vast.

Het heeft er allemaal toe bijgedragen dat deze periode ondanks het verlies een warme herinnering is geworden. Dank je wel daarvoor.

Familie Leurs
Cookie instellingen